Hoe kom je van idee naar onderwijsproduct?

Onder de titel ‘Liefdevolle zorg in de praktijk’, brengt Leyden Academy in samenwerking met het Jo Visser fonds een educatieve leerlijn van video’s uit over de thema’s leefplezier en liefdevolle zorg. Zorg- en onderwijsinstellingen en zelfstandige trainers in de zorgsector kunnen de video’s gratis als online lesmateriaal gebruiken. De leerlijn is bestemd voor medewerkers zorg en welzijn in de ouderenzorg. We hadden bij aanvang een bepaald beeld voor ogen van de opzet, vorm en inhoud van de leerlijn. Maar kwam dit wel overeen met de wensen en verwachtingen van de eindgebruiker?

In een artikel in vakblad Onderwijs en Gezondheidszorg (OenG) zet ik uiteen hoe het idee van project naar eindresultaat kwam en waarom de Lean Startup onderzoeksmethode daarbij nuttig bleek. Met als resultaat minder tijd en geld verspillen en een beter passend product op de markt brengen.

OenG richt zich op alle opleiders in de onderwijs- en zorginstellingen, waaronder: docenten in gezondheidszorgopleidingen mbo en hbo (verpleegkunde, verzorging, paramedische opleidingen enz.); praktijkopleiders; werkbegeleiders; hoofden opleiding van zorginstellingen en staffunctionarissen en medewerkers van verzorgingsinstellingen.

Meer weten over de video leerlijn? Klik hier.